Harken met rotors en pickup bij Kuhn

Kuhn introduceert een hybride hark, die 2 rotors en een pickup combineert. De combinatie garandeert luchtige zwaden in alle types gewas, ook daar waar de harkarmen niet actief zijn.

Rotorharken met middenafleg laten het gewas onder het zwad onaangeroerd liggen. Hierdoor kunnen grote verschillen ontstaan tussen het gewas onderaan en boven in het zwad. Kuhn lost dit op door onder de dissel van de GA 8131 hark een 1,8 meter brede pickup te monteren. Zo wordt ook het gewas in het midden van de hark luchtig opgeschud zodat het nog verder kan drogen in het zwad.

De 1,8 meter brede en hydraulisch aangedreven pickup volgt de harkelementen op de kopakkers bij het heffen of zakken. De draaisnelheid van de pickup en de positie van de deflector kunnen worden aangepast aan de rijsnelheid, het type gewas om bladverlies te beperken en de oogstomstandigheden. De pickup kan zowel verticaal als lateraal voldoende ver bewegen voor een correcte bodemvolging.

De Kuhn GA 8131 CL heeft een werkbreedte van 8 meter. De machine heeft dezelfde technische kenmerken als de andere rotorharken in het Kuhn Gamma, zoals het eerst laten zakken van de de achterkant van de rotor (Kuhn Jet-effect), de wielen die zich het dichtst bij de tanden bevinden voor een goede bodemvolging en schoon harkwerk en de grote vrije ruimte onder de rotoren (van 43 cm tot 70 cm afhankelijk van de instelling van de werkbreedte) om reeds gevormde zwaden te sparen. De rotoren zijn uitgerust met de Master Drive GIII tandwielkast die het mogelijk maakt om dicht en zwaar gewas te harken.

%d bloggers liken dit: