Nieuwe Amazone bedieningsterminal AmaSpread 2

Amazone introduceerde eerder dit jaar de nieuwe bedieningsterminal AmaSpread 2 voor de weegstrooier ZA-V Profis Control. De AmaSpread 2 is een eenvoudige en ergonomische bedieningsterminal specifiek voor deze middensegment strooier.

De logische bedieningsstructuur in combinatie met het contrastrijke 4,3″-kleurendisplay garandeert een hoog bedieningscomfort met een moderne look. Alle informatie voor de afgifte, resthoeveelheden of capaciteit wordt permanent overzichtelijk weergegeven. De terminal heeft geen uitgebreide menu-interface nodig. Elke belangrijke functie heeft een eigen knop. Alle belangrijke functies van de hoeveelheidsdosering en kantstrooi-inrichting kunnen direct met een comforttoets met achtergrondverlichting worden aangestuurd. Op deze manier is een eenhandige bediening tijdens het strooien geen probleem. Strooigoed specifieke instellingen van max. 10 verschillende kunstmestsoorten kunnen worden opgeslagen en altijd weer worden opgeroepen. Daarnaast worden de uitgebrachte hoeveelheid, het bewerkte oppervlak en de werktijd geregistreerd en kunnen deze door de gebruiker ter informatie worden geraadpleegd.

Naast de rijsnelheidsafhankelijke hoeveelheidsregeling is het met de AmaSpread 2 onder andere mogelijk om tot 6 secties te schakelen en de professionele weegtechniek te gebruiken. Verder kan er gereageerd worden op de omstandigheden in het veld door een snelle aanpassing van de hoeveelheid kunstmest. Via de bedieningsterminal vindt dankzij de 200 Hz-weegtechniek ook de exacte hoeveelheidsregeling plaats. Hierdoor wordt ook bij schommelende kunstmestkwaliteiten een constante afgifte gegarandeerd. In combinatie met de optioneel beschikbare hellingsensor is een exact weegresultaat ook op hellingen gegarandeerd.

Met het kantstrooisysteem Limiter V+ kan de gebruiker, afhankelijk van de grenssituatie tussen rand-, grens- en greppelstrooien, wisselen zonder de tractorcabine te verlaten. Optionele leegmeldsensoren waarschuwen de gebruiker via de AmaSpread 2 voor het leeglopen van de trechters. De mogelijkheden van de terminal worden afgerond door de integratie van de werkverlichting.

%d bloggers liken dit: