Nieuwe mogelijkheden voor de fronttank van Lemken: Automatische sectieschakeling en mestinjectie

Lemken heeft de SprayHub-fronttank vernieuwd en voorzien van handige functies, waaronder automatische sectieschakeling en mestinjectie. De fronttank kan nu worden uitgebreid met de innovatieve SprayKit. Deze kit bestaat uit een dophouder per schoffelelement, die zowel in hoogte als in werkhoek kan worden ingesteld voor rijenbespuiting tijdens het schoffelen. Door deze slimme combinatie van technieken kan tot 60 procent gewasbeschermingsmiddelen bespaard worden.

Voor het komende seizoen zijn er nieuwe features toegevoegd aan zowel de SprayHub als de SprayKit. Een van deze upgrades is de elektrische dopschakeling via ISOBUS. Hiermee is het mogelijk om met behulp van GPS en Section Control de bespuiting rij per rij in- en uit te schakelen. Dit zorgt voor een nauwkeurige en efficiënte werking. Bovendien is er nu ook een speciale SprayKit beschikbaar voor kunstmestinjectie, te gebruiken met de precisiezaaimachine Azurit.

Voor de kunstmestinjectie is de SprayHub-fronttank uitgerust met een eigen debietregeling, roerwerk en reinigingssysteem. Alles wordt aangestuurd via ISOBUS en kan worden bediend met behulp van de ‘iQblue spray-software’. De SprayHub is beschikbaar met een tankinhoud van 1.100 of 1.500 liter en bevat tevens een spoelwatertank, handwastank en vulzeef. Voor het oplossen van poeder- of granulaatvormige producten is er zelfs een extra spoelkop aanwezig. Daarnaast is er een handige CTS-aansluiting beschikbaar voor contactloos vullen en spoelen.

Afhankelijk van de uitvoering kan de SprayHub worden gecombineerd met de schoffelmachine EC-Weeder voor rijenbespuiting tot en met 28 rijen. Voor een nog effectievere bespuiting kunnen nu twee spuitdoppen per rij worden gebruikt, waardoor het bestrijdingsmiddel ook onder het blad kan worden aangebracht. De SprayHub kan ook worden ingezet voor het aanbrengen van vloeibare meststoffen via ganzevoetbeitels in de directe omgeving van de plant. Bij precisiezaaitoepassingen kan de SprayKit voor de Azurit van Lemken tot en met acht rijen worden gebruikt voor de kunstmestinjectie via de dubbele schijfkouters.

%d bloggers liken dit: