Eenvoudig stallen strooien met VDMJ Stable Boy

VDMJ heeft een nieuwe instrooimachine voor gebruik in de veehouderij. De Stable Boy werd initieel ontwikkeld voor de paardenhouderij, maar de machine heeft intussen ook zijn weg naar de veehouders gevonden. Door speciaal ontwikkelde rollen kan het gebruik van stro sterk gereduceerd worden.

De VDMJ Stable Boy is een instrooimachine die oorspronkelijk ontworpen werd voor het instrooien van paardenstallen met stro. Maar ook in de (melk)veehouderij is de machine gemakkelijk in te zetten. De machine kan met en zonder transportband werken. Met band is de Stable Boy geschikt voor het instrooien van ligboxen, zonder transportband valt het stro onder de machine, waardoor ze geschikt is om grote stallen op korte tijd van een verse laag stro te voorzien. Door de speciaal ontwikkelde rollen wordt het stro helemaal los gemaakt tot een maximaal volume waardoor er tot 50% stro bespaard kan worden. Naast het losmaken en verdelen van stro, is de machine 100% geschikt voor het verdelen van hooi aan de dieren.

De standaard machine zonder transportband heeft slechts één dubbelwerkende hydraulische functie nodig. Een (knik)lader vanaf 20pk met een oliedebiet van 30 l/min volstaat voor de aandrijving.

YouTube player
%d bloggers liken dit: