Granen schoffelen met Carré Klinea

Ook in de granen is mechanische onkruidbestrijding aan een opmars bezig. Carré, de Franse specialist op gebied van mechanische onkruidbestrijding, ontwikkelde speciaal voor graangewassen de Klinea schoffelmachine. 

De Carré Klinea bestaat in werkbreedtes van 3m, 4m, 6m en 8m, met een rijafstand vanaf 15cm. Het schoffel-element, dat in een paralellogram is opgehangen, kan worden uitgerust met 1 tot 3 tanden, afhankelijk van de gewenste configuratie. De starre tandhouders voorkomen dat de elementen zijdelings uitwijken, zodat er optimaal kan geschoffeld worden, zonder risico op schade aan het gewas.

De Carré Klinea is aan de achterzijde van het schoffelelement standaard voorzien van een dubbele rij egtanden. Deze egtanden egaliseren de geschoffelde aarde en brengen wortelonkruiden naar de oppervlakte zodat deze kunnen uitdrogen. Voor gerende percelen kan de Klinea optioneel worden uitgerust met sectiecontrole. Hierbij worden de elementen via GPS en ISOBUS hydraulisch geheven op het einde van de rij.

%d bloggers liken dit: