Pöttinger voegt frontbankhark toe aan gamma

De Pöttinger Mergento F Alpin is de nieuwste toevoeging in het (band)harkengamma van de fabrikant. De nieuwe fronthark heeft een werkbreedte van 4 meter en is een echt lichtgewicht. Hoewel de bandhark ontwikkeld is voor gebruik op (steile) hellingen is ze zeker ook inzetbaar op vlak grasland.

De Pôttinger Mergento F Alpin is met een eigen gewicht van slechts 575 kg een echt lichtgewicht. De pickup is 3,08 m breed, de machine zelf heeft een werkbreedte van 4 meter. Door het lage eigengewicht en stevige werkbreedte is de machine ideaal voor steile hellingen. Tegenover de eerder geïntroduceerde Mergento bandharken werd de afvoerband met 77 mm verlaagd wat voor een lager zwaartepunt zorgt.

De Mergento F Alpin volgt de bodem door middel van 3 glijsloffen. Deze nieuwe geperforeerde glijsloffen bevinden zich dicht bij de tanden. Dit maakt het vrijwel onmogelijk voor de hark om de bodem te raken waardoor blijft het voer vrij blijft van verontreiniging. De hark is in het midden opgehangen. De pendelbevestiging maakt een bereik van +/- 8° mogelijk. Dit betekent dat de bandhark zich perfect kan aanpassen aan elke oneffenheid in de grond. De snelheid en draairichting van de dwarse transportband kunnen worden aangepast vanuit de cabine. Het zwad kan zowel links als rechts afgelegd worden, maar ook oprapen zonder draaiende transportband is mogelijk. Zowel de pick-up als de band worden hydraulisch aangedreven. Dit gebeurt via het hydraulische systeem van de trekker, of via een optionele hydraulische powerpack die op de achterhef van de trekker is geplaatst en door middel van de aftakas wordt aangedreven. Dit zorgt voor een extreem compact ontwerp en de best mogelijke gewichtsverdeling op het trekkend voertuig.

%d bloggers liken dit: