Preciezer schoffelen met nieuwe Lemken camerabesturing

Lemken introduceert een nieuwe camerabesturing voor zijn Steketee schoffelmachines. Deze “IC-Light+”-camerabesturing, die ook het nabij-infraroodbereik registreert, maakt het gemakkelijker om gewassen met een hoog blauwgehalte in het blad te herkennen. Vooral bij de mechanische onkruidbestrijding bij uien, prei, broccoli of rode kool levert dit voordelen op.

Het door Lemken zelf ontwikkelde standaardcamerasysteem IC-Light van de Steketee schoffelmachines registreert het RGB-kleurengamma en maakt betrouwbaar onderscheid tussen groen- en roodtinten. Door de Self-Learning-modus leert het systeem voortdurend bij in de praktijk. Omdat de nieuwe IC-Light+ camera nu ook blauwtinten goed herkent, kunnen vooral jonge planten of planten met een zeer fijne structuur beter worden geïdentificeerd en weergegeven. Zelfs uiplantjes ter grootte van een speld zijn geen probleem voor de camera.

De IC-Light+ camera wordt via de IC-Light terminal bediend. Hiermee kan tot op twee centimeter van de plant worden geschoffeld bij rijsnelheden tot 15 km/u. Een camera herkent tot vijf plantrijen tegelijk en regelt de besturing van de schoffelmachine tussen de rijen.

%d bloggers liken dit: