Kverneland Group Benelux stapt in de markt van bandharken

Eind 2021 heeft Kverneland Group een belangrijke strategische keuze gemaakt in het groeiende segment van de bandharken, door de verwerving van 80% van de aandelen van bandharkenfabrikant ROC . ROC is een toonaangevend bedrijf in dit marktsegment. ROC is van Italiaanse origine en is uitsluitend gefocust op de ontwikkeling en productie van bandharken en heeft een leidende positie over de gehele wereld. De machines van ROC zijn een belangrijke aanvulling binnen het uitgebreide hooibouwpakket van de Kverneland Group.

De ROC bandharken waren uitsluitend gericht op droge en structuurrijke gewassen. Sinds de overname is de focus van de ontwikkeling ook verplaatst naar gewassen en omstandigheden in de Benelux. Voor het korte en vaak nattere gewas wat in de Benelux geoogst wordt heeft ROC ‘Short Crop Solution’ (SCS) ontwikkelt. Na een periode van testen is de innovatieve Short Crop Solution (SCS) praktijkrijp en zal deze belangrijke optie op de ROC bandhark verkrijgbaar zijn. Deze aankomende zomer komen de eerste ROC bandharken naar de Benelux welke zijn uitgerust met het SCS systeem.

Kverneland Group Benelux is de leverancier voor de ROC bandharken in de gehele Benelux. De machines zullen geleverd worden via het bestaande dealernetwerk van Kverneland Group Benelux.

%d bloggers liken dit: