Nieuwe driebalkscultivator bij Lemken

Lemken introduceert een nieuwe versie van de Karat cultivator, Karat 10 gedoopt. De nieuwe driebalkscultivator bestaat in gedragen en halfgedragen versie, in werkbreedtes van 3 tot 7 meter. De cultivator vraagt trekkers met een vermogen tussen 105 en 490 pk.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Karat 10 werd aandacht besteed aan de plaatsing van de tanden. Deze zijn symmetrischer geplaatst, wat resulteert in een licht trekkende cultivator zonder het gevaar van zijdelingse trek. Dat is voor het gebruik van de cultivator met GPS besturing een erg belangrijk aspect. De vleugelscharen voor de ondiepere grondbewerking zijn voor deze versie van de Karat verbreed. Voor een diepe(re) grondbewerking kunnen de vleugelscharen vervangen worden door smalle beitels. Optioneel zijn alle beitels in een speciale hardmetalen uitvoering verkrijgbaar. De Karat 10 is voor ultra-ondiepe grondbewerking optioneel uitgerust met DeltaCut-scharen. Het snelwisselsysteem behoort tot de standaarduitrusting. Zo kunnen beitels op eenvoudige wijze gewisseld worden voor werkdieptes tot 30 cm.

Centraal in te stellen egalisatietanden zorgen voor een gelijkmatige egalisatie na de zware cultivatortanden. Bovendien kunnen er optioneel speciaal gevormde egalisatieschijven worden geplaatst voor egaliseren onder zware omstandigheden of op ware gronden. Ook nieuw verkrijgbaar zijn de randschijven en randegalisatietanden die mechanisch of hydraulisch kunnen worden ingeklapt. Voor de halfgedragen versies van de Karat 10 is keuze uit meerdere types dissel, in verschillende lengtes en met verschillende koppelpunten. Zo kunnen ook trekkers met grotere bandenmaten worden gebruikt.

Optioneel kan voor de cultivator een hydraulisch instelbar voorlopend schijveneg worden geleverd. Hiermee kunnen grote hoeveelheden organische massa nog beter in de grond worden gewerkt. De schijven, die afzonderlijk aan de bladveren zijn opgehangen, verkleinen het materiaal en snijden grond met grove kluiten voor, zodat de Karat 10 intensief kan mengen en zonder verstoppingen kan werken.

De nieuwe Karat 10 bestaat in gedragen en halfgedragen versies met een werkbreedte van drie tot zeven meter. Voor de halfgedragen modellen is een hydraulische trekkrachtversterker beschikbaar voor een optimale tractieoverbrenging evenals het ContourTrack-systeem, dat zorgt voor een gelijkmatige werkdiepte op glooiend terrein. De cultivator kan uitgerust worden met het complete assortiment aan rollen van Lemken. Ook is er voor het verwijderen van grond van de wortels een naloopeg mogelijk.

 

%d bloggers liken dit: