Fliegl breidt gamma machines voor mechanische onkruidbestrijding uit

Fliegl voegt een nieuwe machine voor mechanische onkruidbestrijding toe aan hun gamma. De Fliegl RollHacke is een lepeltjeswieder met een werkbreedte van 6,5 meter, die kan ingezet worden bij vollevelds onkruidbestrijding.

Fliegl toonde eerder al de Striegel wiedeg en Dexter rijenschoffel, die eveneens mengmest kan inwerken. Met de RollHacke wordt dit assortiment verder uitgebreid. De Fliegl lepeltjeswieder heeft een werkbreedte van 6,5 meter en een ideale werksnelheid van 15 tot 20 km/u. Op die manier kan er tot 10 hectare per uur gewied worden. De lepeltjeswielen zijn per 2 geschrankt gemonteerd op een arm. De werkdruk wordt door middel van een veer per element ingesteld.

De lepeltjeswieder kan gebruikt worden om vollevelds (kiemend) onkruid te bestrijden maar ook om dichtgeslagen gronden of korsten te breken zodat gewassen kunnen kiemen. Door de oppervlakkige werking wordt alleen de bovenste bodemlaag bewerkt, zodat dieper gewortelde gewassen niet gestoord worden. Door de bewerking komt er ook zuurstof in de bodem terecht, wat de gewassen ten goede komt.

YouTube player
%d bloggers liken dit: