AVR geeft Puma 4.0 updates voor 2023

AVR geeft hun Puma 4.0 enkele updates voor rooiseizoen 2023. De updates verhogen zowel het comfort van de chauffeur als de rooikwaliteit.

De eerder geïntroduceerde Comfort Drive, automatische aansturing van de dieptecontrole op de ACC-rooibek, wordt standaard op de Puma 4.0 vanaf 2023. Comfort Drive zorgt enerzijds voor comfortabelere werkomstandigheden van de chauffeur, omdat manuele controle van de rooidiepte niet langer nodig is. Anderzijds stijgt de rooikwaliteit en het prestatievermogen van de rooier omdat minder aarde opgenomen wordt door de rooibek. Dit ontlast de machine, met een hogere rooisnelheid, minder slijtage en een lager brandstofverbruik tot gevolg.

Voor rooiers met een 4×90 ACC rooibek wordt de Puma 4.0 vanaf dit jaar standaard voorzien van een actieve versmalling in de overgang van de graafmatten naar de zeefmatten. Twee aangedreven rollen aan de zijkant van het kanaal geleiden de volledige product stroom vlot naar de zeefmatten. Deze actieve versmalling zorgt er voor dat de machine lichter draait, wordt de druk op de gerooide aardappels kleiner, is er minder kans op aankleven van aarde onder en/of aan de vernauwingsplaten en is er dus minder slijtage.

AVR voorziet vanaf dit jaar de optie om de graafmat van draairichting te veranderen. Zo kunnen eventuele verstoppingen in de rooibek snel worden verholpen of kan verlies van aardappelen tussen de zeef- en graafmatten worden voorkomen wanneer de draairichting van de zeefmatten wordt omgekeerd. Op de egelband kan, voor zware rooiomstandigheden, een PUR-schraper voorzien worden om het aankleven van grond te vermijden.

Om het werk van de chauffeur te verlichten kan optioneel een Autosteer automatische stuurinrichting voorzien worden.  Een sleper gemonteerd op de klapper tussen rij 1 en 2 stuurt de voorwielen aan, waardoor de machine automatisch de rijen volgt. Zo kan er zelfs in erg stoffige omstandigheden gerooid worden zonder uit de rijen te rijden.

%d bloggers liken dit: