AVR GE-Force wordt Heavy Duty

AVR geeft de opklapbare GE-Force frezen een update. De Roeselaarse fabrikant speelt in op het stijgende vermogen van de trekkers in het veld en voorziet voortaan een optionele Heavy Duty aandrijving voor tractoren tot 500 pk.

De standaard GE-Force opklapbare frezen zijn voorzien voor vermogens tot 380 pk. Met de nieuwe, optionele Heavy Duty aandrijving kunnen de frezen vermogens tot 500 pk aan. AVR rust de frezen in HD uitvoering uit met een verzwaarde haakse aandrijving en een oliekoeler. Om onderhoud vlot te laten verlopen zijn de smeerpunten gemakkelijk bereikbaar.

De opklapbare GE-Force frezen zijn inzetbaar als rijenfrees of als volleveldsfrees. Het omschakelen van rijenfrees naar volleveldsfrees kan eenvoudig door verwijderbare klemschalen met tanden rond de freesas te klemmen.  De frees is verkrijgbaar in 6-haaks uitvoering, met 6 haken rond de rotor in plaats van 4. Dit biedt dezelfde verkruimeling bij een lager toerental. Praktijktests hebben aangetoond dat de vermogensbehoefte en het brandstofverbruik dalen met 33%.

 

%d bloggers liken dit: