Oost-Vlaanderen zoekt bezoekboerderijen

De provincie Oost-Vlaanderen zoekt bezoekboerderijen voor het netwerk “Beleef de boerderij” voor de periode van 1 september 2023 tot en met 31 augustus 2026. Land- en tuinbouwers kunnen zich tot 15 april 2023 kandidaat stellen.

“Oost-Vlaanderen is op zoek naar actieve land- en tuinbouwers die klassen en groepen willen ontvangen. Wij willen de Oost-Vlaamse land- en tuinbouw in al zijn facetten tonen aan het grote publiek. Op die manier vergroten we het draagvlak voor de land- en tuinbouwsector in onze provincie,” zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

Wie zich kandidaat wil stellen als bezoekboerderij, vult het formulier in. De Provincie neemt nadien contact met de kandidaten. Een land- of tuinbouwbedrijf dat, bij de start van het schooljaar 2023-2024 lid wil zijn van het netwerk, moet zich voor 15 april 2023 kandidaat stellen.

Voor land- en tuinbouwers die overwegen om te starten met landbouweducatie op hun bedrijf bundelde de Provincie Oost-Vlaanderen tips in de brochure Een bezoekboerderij of bezoekserre, iets voor jou?

Beleef de boerderij is een netwerk van actieve land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Vlaanderen die kinderen en volwassenen laten kennis maken met de hedendaagse land- en tuinbouw. Het netwerk Beleef de boerderij wil belevingsvolle, kwaliteitsvolle en veilige, educatieve boerderijbezoeken aanbieden. Het netwerk wil het imago van de land- en tuinbouw versterken en boer en burger dichter bij elkaar brengen. Het netwerk is opgericht door de Provincie Oost-Vlaanderen die het coördineert, begeleidt en verbindt. Naast coaching en advies zet de Provincie ook in op vormingen en educatieve activiteiten.

%d bloggers liken dit: