Geen John Deere op SIMA 2024

November 2024 is nog ver weg. Toch liet John Deere eerder dit jaar al weten niet aanwezig te zijn op SIMA, de landbouwbeurs in Parijs. John Deere wil meer focussen op  landspecifieke dealer- en klantevenementen.

De Covid-pandemie heeft een grote impact gehad op het beurslandschap en hoe (potentiële) klanten en fabrikanten of importeurs met elkaar in contact komen. Het gebruik van digitale wegen en sociale media is sterk toegenomen, en ook de impact van kleinere en lokale events is naar voor gekomen.  John Deere onderzoekt deze nieuwe communicatiekanalen, waarbij digitale activiteiten en persoonlijk contact worden gecombineerd. De sterkere focus op nationale klantevenementen helpt John Deere bovendien om een meer gestroomlijnde onderneming te worden waar de klant centraal staat.  Zo kunnen middelen op de middellange tot lange termijn zo efficiënt mogelijk worden ingezet.

SIMA is daarmee de eerste beurs die voor John Deere van de kalender valt. Het is onduidelijk in welke mate de (tegenvallende) editie van vorig jaar een rol heeft gespeeld bij de keuze van de fabrikant. Ook werden nog geen andere beurzen waar John Deere niet meer zou deelnemen gecommuniceerd.

%d bloggers liken dit: