Smallere rijafstand voor Fliegl Skate

Fliegl toonde op EuroTier 2022 een vernieuwde en verbeterde versie van hun Skate sleepvoetbemester. Op de vernieuwde Skate SD, die verkrijgbaar is in 12 en 15m werkbreedte, is de afstand tussen de uitlopen verkleind, zodat mest beter verdeeld wordt in het gras of gewas.

De populaire Fliegl Skate sleepvoetbemester heeft standaard een afstand van 25cm tussen de uitlopen. Op de Skate SD wordt deze afstand verkleind naar 18,75 cm. Zo wordt dezelfde hoeveelheid mest over een grotere oppervlakte verspreid, wat resulteert in betere en snellere infiltratie in de bodem en betere verspreiding van de nutriënten over het grasland of in andere gewassen zoals granen.

Om de bodemvolging van de Skate & Skate SD te optimaliseren heeft Fliegl de ophanging van de sleepvoetbemester herzien. Voortaan zullen de cilinders van de verdeelarmen tijdens het uitrijden in zweefstand schakelen. Dit garandeert een optimale bodemaanpassing, vooral op oneffen en heuvelachtig terrein. Bovendien leidt dit tot een betere verdeling van de krachten op de hefinrichting en zijn er in het algemeen minder krachten, wat vooral tot minder slijtage leidt. Zodra op de kopakker de knop wordt ingedrukt, wordt de belasting op de klapcilinders van de zijarmen opgeheven en zwaait de verdeler op in de kopakkerstand.

%d bloggers liken dit: