Mengmest spreiden op grote voet met Fliegl Big Foot

Verdichte grond, met verminderde gewasgroei tot gevolg, blijft een struikelblok. Fliegl gaat de strijd met verdichting aan door hun nieuwe mengmesttank op zeer grote voet te zetten. De Fliegl Big Foot krijgt banden in maat 800/65R32 gemonteerd. 

De Fliegl Big Foot is beschikbaar in 2 versies, met een inhoud van 16.000 of 18.000 liter. Er kan gekozen worden voor een excentrische vijzelpomp (vacuum) of een lobbenpomp (niet vacuum). Om de vacuümpomp te ondersteunen kan de Big Foot mengmestverspreider ook uitgerust worden met een turbovuller. De optionele debietregeling, die het debiet actief regelt via een driewegklep of een hydraulisch aangedreven versneller zorgt, ongeacht de rijsnelheid, voor perfecte en gelijkmatige verspreiding van de mengmest. De Big Foot wordt via ISOBUS FST (Fliegl Slurry Tanker) bediend. Om bedieningsfouten te voorkomen, beschikt de Fliegl Slurry Tanker over erf-, straat- en veldmodi. In elke modus kunnen alleen de relevante toepassingen worden uitgevoerd.
De optionele 5 meter lange zuigarm, die via een joystick direct proportioneel en gevoelig kan worden bediend, zorgt voor een flexibel gebruik. Zo kan bijvoorbeeld rechtstreeks uit transporttanks gezogen worden. 

De Big Foot is standaard voorzien van hydraulische vering, wat stabiliteit garandeert, zowel in het veld als op de weg. De dissel in Y-vorm is geveerd voor optimaal rijcomfort. Om de bodemdruk tot een minimum te beperken, en verdichte grond te vermijden, monteert Fliegl op de Big Foot mengmestverspreiders banden in de maat 800/65R32.

 

%d bloggers liken dit: