New Holland presenteert elektrische & autonome T4

Op hun Tech Day in Phoenix (Arizona, VS), toonde CNH Industrial de New Holland T4 Electric Power. De lichte trekker is niet alleen volledig elektrisch, maar is ook voorzien van autonome functies.

De New Holland T4 Electric Power werd ontwikkeld door CNH Industrial in samenwerking met Monarch Tractor, een innovator op het gebied van elektrische landbouw uit Californië. Door deze samenwerking kon de ontwikkelingstijd van dit prototype worden gehalveerd. De New Holland T4 Electric Power is de laatste ontwikkeling in het strategisch plan voor elektrificatie van CNH Industrial. Het prototype dat nu getoond is draagt een New Holland Agriculture logo, wanneer de stap naar een commerciële model gezet wordt zal deze ook in Case IH-rood beschikbaar zijn.

“De T4 Electric Power is de ideale oplossing voor werkzaamheden waar minder vermogen nodig is. De trekker is geschikt voor gemengde landbouwbedrijven, veehouderij, bij openbare besturen, in boomgaarden en voor speciale toepassingen. We weten dat onze klanten staan te popelen om dit type product te gebruiken, dus is het voor ons heel logisch om onze ontwikkeling naar elektrificatie van de landbouw voort te zetten met dit platform”, legt Marc Kermisch, Chief Digital & Information Officer, CNH Industrial, uit.

De New Holland T4 Electric Power is voorzien van een E-motor met een piekvermogen van 120 pk en een maximum koppel van 440 Nm, en dit zonder eigen uitstoot. De trekker is voorzien van vierwielaandrijving en heeft een maximale snelheid van 40km/u. Afhankelijk van de uit te voeren taak levert het accupakket van de trekker tot een volledige dag werk. Het duurt slechts een uur om 100% vermogen te bereiken bij gebruik van in de handel verkrijgbare snellaadsystemen. De stopcontacten van de trekker kunnen gebruikt worden voor dagelijkse werkzaamheden op de boerderij, zoals lassen en boren. Traditionele mechanische, hydraulische en Power Take Off werktuigen kunnen ook worden gebruikt. De trekker kan ook dienst doen als back-up stroomgenerator voor noodgevallen, maar ook voor dagelijks gebruik.

In eerste tests toonde de T4 Electric Power uitzonderlijke prestaties in vergelijking met een conventionele dieseltrekker. Het uitstekende reactievermogen maakt hem agressiever en efficiënter en zorgt voor een betere tractiecontrole. Soepeler pendelen en schakelen maken het rijden nog aangenamer. Hij verlaagt ook de bedrijfskosten tot 90% voor gebruikers, dankzij het wegvallen van de kosten voor dieselbrandstof en de bijbehorende onderhoudskosten.

De elektrische trekker is niet alleen efficient en voordelig in gebruik, hij is ook uiterst stil. Het geluid wordt tot 90% verminderd en ook trillingen worden aanzienlijk gedempt. Dit voldoet aan de strenge gemeentelijke geluidsvoorschriften, maakt nachtelijk werken mogelijk en verbetert het welzijn van het vee, vooral bij werkzaamheden in overdekte ruimten zoals stallen.

Wat de New Holland T4 Electric Power tot een wereldprimeur maakt, zijn de autonome functies en de geautomatiseerde mogelijkheden. Het dak van de elektrische trekker herbergt sensoren, camera’s en besturingseenheden die de geavanceerde autonome en geautomatiseerde functies mogelijk maken. Landbouwers kunnen de trekker op afstand activeren via een smartphone-app. Met de Shadow Follow Me-modus kunnen bestuurders machines synchroniseren om samen te werken. Een 360-graden waarnemingssysteem detecteert en vermijdt obstakels. Telematica en automatische begeleiding houden alle functies in de gaten voor de bestuurders. Fleet Management laat de landbouwmanager taken toewijzen aan elk werktuig. Werktuigherkenning zorgt ervoor dat de trekker naadloos aansluit op het gewenste aanbouwdeel. En dankzij de digitale diensten aan boord kunnen landbouwers de trekker overal en altijd bedienen en tegelijkertijd de prestaties en het batterijniveau controleren.

Het wereldwijde Design Team van CNH Industrial heeft het portfolio met alternatieve energie gestileerd. De tentoongestelde T4 Electric Power heeft de kleur New Holland Clean Blue – ook aanwezig op de nieuwe T7 Methane Power LNG (Liquefied Natural Gas) die op Tech Day werd gelanceerd. Het verlichte bladembleem en de kenmerkende achterlichten onderscheiden zich duidelijk van de esthetiek van conventionele dieseltractoren.

De T4 Electric Power voegt zich bij de New Holland T7 Methane Power LNG en T6 Methane Power tractoren voor een portfolio van alternatieve bronnen dat de inzet van CNH Industrial voor een duurzame landbouw voor de landbouwers van de wereld verder aantoont.

De commerciële productie begint naar verwachting eind 2023 en een breder productaanbod volgt.

%d bloggers liken dit: