Nieuw topmodel voor Steyr Absolut CVT reeks

Voor productiejaar 2023 introducteert Steyr een nieuw topmodel in de Absolut CVT reeks.  De nieuwe 6280 Absolut CVT, goed voor 280 pk, vult de reeds bestaande reeks verder aan. Het model biedt meer vermogen zonder dat er meer gewicht op de weegschaal terecht komt.

Het meest opvallende aan de nieuwe 6280 Absolut CVT is de vernieuwde Steyr vormgeving. Onder de nieuwe daklijn, die dezelfde vormgeving heeft als de grotere Terrus, vinden we krachtige nieuwe LED lampen terug die werken in het donker veiliger en minder vermoeiend moeten maken. De nieuwe cabine is ruimer (+8%) en biedt een comfortabele werkomgeving, ideaal voor lange dagen achter het stuur. Voor verder comfort voorziet Steyr een bestuurderszetel met hoge specificaties. Dankzij het ruimere interieur kon er meer opbergruimte worden gecreëerd, inclusief ingebouwde koelbak onder de passagiersstoel, waar een lunchbox en een paar tweeliterflessen in kunnen worden bewaard. Ook het airco-pakket werd op punt gesteld.  Om het comfort nog verder te verbeteren ontwikkelde Steyr een nieuwe optionele geavanceerde voertuigophanging, die de voorasophanging, de cabineophanging en de demping van de achterhef synchroniseert om zo min mogelijk schokken over te dragen.

Net als op de Terrus betekent de S-Fleet-telematica dat gegevens met een nieuwe 6280 Absolut CVT niet handmatig of via USB hoeven te worden opgenomen/overgedragen. De verzamelde gegevens van tractor en werktuig zijn toegankelijk op de pc van het landbouwbedrijf via het webportaal MySTEYR.com of de mobiele app S-Fleet op de smartphone of tablet van de manager/eigenaar. Bovendien is de locatie van de machine zichtbaar en kunnen de prestatie-indicatoren worden gecontroleerd, om bijvoorbeeld de logistiek van tankbeurten te plannen. Een tweeweg-gegevensoverdracht betekent dat gegevens en instructies, zoals veldkaarten ook naar de tractor gestuurd kunnen worden van een smart device of pc. De 6280 Absolut CVT introduceert ook voor het eerst op een STEYR-tractor het Tractor Implement Management- (TIM-) protocol. Dit verbetert zowel de connectiviteit als de communicatie tussen tractor en werktuig.

De 6280 Absolut CVT introduceert aanpasbare instellingen van de CVT-transmissie, waarmee de bestuurder instellingen kan aanpassen, opslaan en oproepen, naargelang voorkeur en vereisten van de toepassing. Het instellingensysteem is uniek voor de Absolut CVT en is in samenwerking met klanten ontwikkeld met een speciale focus op een verbeterd acceleratie-/deceleratiegedrag, een betere shuttle-respons en een grotere gevoeligheid voor zowel rijpedaal als Multicontroller, waarvan de positiedetectie ook is verbeterd. De cruisecontrol kan nu worden geannuleerd via een nieuw rijpedaal dat een betere precisie en controle biedt.

De STEYR 6280 Absolut CVT introduceert ook nieuwe bandenopties, met de mogelijkheid om achterbanden met een maximale diameter van 2,05 m te monteren, zoals 710/70 R42-banden. Deze 15% grotere voetafdruk vergroot zowel de tractie als de flotatie, en zorgt voor een volledige ondersteuning van de draagcapaciteit, zonder in te leveren aan wendbaarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: