Manitou voegt 4de model toe aan NewAg serie

Manitou toonde op EuroTier met trots de MLT850-145 V+ verreiker, een 4de model in de NewAg XL reeks. De MLT850 volgt de reeds eerder gepresenteerde MLT 841, 961 & 1041. De nieuwe verreiker heeft een hefvermogen van 5 ton en maximale hefhoogte van 7,6 meter.

De  Manitou MLT850-145 V+ werd ontwikkeld voor zwaar intensief gebruik, zoals het laden van silage, houtchips, granen of aardappelen of het verhandelen van balen stro en voordroog of big bags met bijvoorbeeld kunstmest.  Bij de ontwikkeling van de verreiker werd sterk ingezet op efficiëntie. Zo heeft de MLT850 een hoge hydraulische werksnelheid en voorziet Manitou de nodige aanbouwdelen met grote capaciteit. Samen met een LSU pomp met een opbrengst van 200l/min garandeert dit vlot werken. Om het de bestuurder verder gemakkelijk te maken is de verreiker uitgerust met de HighView camera op de giekkop om zicht te hebben op bijvoorbeeld het vulniveau van opleggers of kipwagens. Met de M-Vario Plus continu variabele transmissie kan het gedrag van de machine worden aangepast aan elke behoefte, dankzij de comfort- en dynamische standen.

Manitou volgde met de cabine van de nieuwe verreiker de standaarden die ze stelden bij de andere modellen in de NewAg XL-serie. De cabine is ruim en stil (69dBa) en werd verhoogd in vergelijking met de kleinere NewAg XL-modellen om het zicht te maximaliseren. Het grote dakrooster met zijn schuine lamellen en de optionele dubbele Safeview-camera’s completeren deze innovaties voor een 360° zicht rond de machine op het display van het dashboard. Om de toegang tot de cabine te vergemakkelijken, maken de twee Easy-step treden in combinatie met de onderdeurverlichting het in- en uitstappen nog veiliger, dag en nacht. De MLT 850 NewAg XL is ook standaard uitgerust met JSM Autopower (verkrijgbaar met de M-Vario Plus-transmissie), die het vereiste motortoerental automatisch aanpast aan de hydraulische bewegingen die via de JSM worden aangestuurd. Dit vermindert het brandstofverbruik en de vermoeidheid van de bestuurder.

De MLT850 is standaard uitgerust met Stop&Start functie om het verbruik en geluidsoverlast te minimaliseren.  De urenteller houdt de effectief gewerkte uren bij, waardoor onderhoud op het juiste moment kan uitgevoerd worden en oliewissels beperkt kunnen worden tot elke 1.000 gepresteerde uren. Om het onderhoud bij zware toepassingen te vereenvoudigen, vermindert de zelfreinigende luchtvoorfilter boven de motorruimte de reinigingsfrequentie van de hoofdluchtfilter. Het motorcompartiment opent in twee delen voor gemakkelijke toegang tot de belangrijkste onderdelen. Een paneel met snelsluiting maakt het ook mogelijk om vuil en stof voor de radiatoren weg te blazen. Om het onderhoud van kritieke hydraulische componenten veiliger te maken, zijn de smeerpunten gecentraliseerd (automatisch smeersysteem als optie verkrijgbaar) en gemakkelijk toegankelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: