Lucas G introduceert nieuwe zelfrijdende voermengwagen

Lucas G, in België en Nederland vertegenwoordigt door Steeno, introduceert een nieuwe zelfrijdende voermengwagen. De fabrikant richt zich met de nieuwe Autospire Compact op kleinere bedrijven die nood hebben aan autonomie. 

De Lucas G Autospire Compact bestaat in 3 uitvoeringen, met een kuipinhoud van 12, 14 of 16 kubieke meter. De kleinste versie heeft een maximale hoogte van 2,5 meter, de grootste is 3,07m hoog. Mengen en snijden van het voer gebeurt door middel van 1 vijzel met 6 messen. Uitkuilen doet de Autospire Compact met een frees van 2m breed en 62,5 cm diameter. Om het mengvoer te lossen is de wagen uitgerust met loskleppen links of rechts achter. De voermengwagen wordt op de vooras aangedreven, sturen gebeurt met de achteras. De stuuras heeft een stuuruitslag van 54°, wat resulteert in een draaicirkel van 6,5 meter. Zo kan ook vlot gemanoeuvreerd worden in krappe situaties. Om het geheel aan te drijven zit er een 156 pk sterke motor onder de motorkap. De hydrostatische aandrijving heeft 2 versnellingen (0-8km/u en 0-25km/u)

De cabine van de nieuwe Autospire werd volledig hertekend voor optimaal zicht rondom en comfort tijdens het werken.  Met een voorruit die tot de cabinevloer is doorgetrokken en een smalle stuurkolom heeft de chauffeur een goed zicht op de frees tijdens het uitkuilen.  In de cabine vinden we een luchtgeveerde stoel terug, met een geïntegreerde armleuning met daarop de Comfort PRO joystick. De verschillende controle elementen zoals weegcomputer en beeldscherm voor cameras zijn zo geplaatst dat ze goed zichtbaar zijn, maar weinig storen in het rondom zicht.

De Lucas G AutoSpire werd voorgesteld op EuroTier en meteen beschikbaar.

%d bloggers liken dit: