Göweil vernieuwt de LT Master stationaire pers-wikkelcombinatie. De pers, waarmee onder meer maïsbalen kunnen geperst worden, wordt dankzij de updates flexibeler in gebruik met een hoger gebruiksgemak.

De grootste vernieuwing aan de LT Master F115 is de aandrijving van de perskamer. Op de vorige generaties van de pers werd deze mechanisch aangedreven, voortaan gebeurt dit hydraulisch. De hydraulische aandrijving maakt de machine flexibeler in gebruik, doordat 4 verschillende snelheden voor zowel persen als wikkelen kunnen gekozen worden. De hydraulische aandrijving zorgt ook voor minder bewegende delen onder de kap, zodat onderhoud vlotter verloopt. Daarnaast wordt de pers opvallend stiller bij gebruik.

De nieuwe doseertrommel bovenaan de stortbak draagt ook bij de verhoogde flexibiliteit van de pers-wikkelcombinatie.  De doseertrommel en toevoervijzels verzekeren een gelijkmatige gewasstroom en optimale vulling van de perskamer. Met de nieuwe doseertrommel wordt ook de verwerking van vezelachtig materiaal zoals gras of luzerne verzekerd.

De bediening van de LT-Master F115 gebeurt door middel van de Profi Plus L terminal. Deze terminal met intuïtieve gebruikersinterface maakt een eenvoudige bediening van de machine mogelijk. De display toont het volledige werkproces en de verschillende machine-instellingen. Via een USB-poort van de terminal kunnen eenvoudig taal en klantenlogo’s voor het weegsysteem worden geïmporteerd zodat gepersonaliseerde etiketten en bonnen kunnen geprint worden. Ook is het mogelijk om de verschillende klantgegevens in CSV formaat te exporteren voor verdere verwerking.

%d bloggers liken dit: