Smallere versie van de Horsch Focus TD

Horsch komt met een smallere versie van hun Focus TD striptill zaaimachine. Van uit de markt was er veel vraag naar een smallere variant. De machine krijgt een stalen zaad- & kunstmesttank en is geschikt voor het zaaien van graangewassen, koolzaad en dergelijke zonder grondbewerking.

Ook op middelgrote akkerbouwbedrijven is directzaai door striptillmachines in opmars. De bestaande Focus TD machines waren echter te groot voor deze bedrijven. Horsch luisterde naar hun klanten en ontwikkelde een 3 meter brede versie.  De Horsch Focus 3 TD kan uitgerust worden met alle bekende uitrustingsopties van de Focus lijn zodat de machine optimaal aangepast kan worden aan de wensen en eisen van het bedrijf.

De Focus 3 TD krijgt een stalen zaadtank, met een capaciteit van 3500 liter en een verhouding van 60:40. De machine is uitgerust met een bandenpakker die een gerichte, diepe consolidatie van de grond en een optimaal zaaibed garandeert. Er zijn verschillende werktuigen voor de pakker om te nivelleren, ruggen te vormen of te verkruimelen – afhankelijk van het beoogde gebruik. Op verzoek kunnen de werktuigen hydraulisch worden versteld vanuit de cabine. De Horsch MiniDrill en de TurboEdge of TurboDisc zaaikouters behoren tot de basisuitrusting. De MiniDrill G&F met een inhoud van ca. 400 liter is ideaal voor een derde component of als uitbreiding van de zaadtank voor extra capaciteit.

De Horsch Focus 3 TD kan zowel ingezet worden op velden met veel gewasresten of groenbemester residu als op velden zonder gewasresten. Bij het zaaien in een bodem met minder oogstresten raadt Horsch de TurboDisc zaaikouter aan. De TurboEdge-kouter garandeert een intensieve verwijdering van de oogstresten uit de zaaivoor en dankzij een geïntegreerd perswiel een perfecte dieptecontrole.

 

%d bloggers liken dit: