Pöttinger breidt het gamma Aerosem VT uit met een 6m brede versie, die verder bouwt op het succes van de reeds bestaande 5m versie. De Aerosem VT 6000 DD krijgt een grotere zaad- en kunstmesttank.

De Aerosem VT zaaicombinatie is uitgerust met een Lion rotorkopeg om de grond zaaiklaar te maken. De rotoreg wordt gevolgd door een bandenpacker met banden van 800mm diameter. Deze drukken de grond aan voor een optimaal contact tussen zaad en grond. De schokdempende werking van de packer laat hoge rijsnelheden toe tijdens het werk. De zaad- en kunstmesttank heeft een maximale inhoud van 4.600 liter (tegenover 2.800 liter op de Aerosem VT 5000 DD). De tank is 50:50 verdeeld, beide helften kunnen gebruikt worden voor (verschillende soorten) zaad, of zaad en kunstmest. Elke tankhelft heeft zijn eigen verdeelunit, zaad en kunstmest wordt wel via dezelfde Single Shoot lijn naar de zaaielementen gebracht. De doseerunits kunnen onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd, zodat twee componenten tegelijkertijd kunnen worden toegepast. Bovendien kunnen twee taakkaarten worden gebruikt voor locatie-specifiek zaaien.

De DualDisc dubbele schijfkouters zorgen voor een nauwkeurige plaatsing van het zaad. De kouterarmen van gelijke lengte zijn op afgedichte lagers gemonteerd en verspringen 30 cm. Dankzij een kouterdruk tot 60 kg snijden de kouters ook bij hoge rijsnelheden vlot door gewasresten. De V-vormige zaadsleuf voorkomt dat het zaad gaat rollen.

 

 

%d bloggers liken dit: