Pöttinger voegt een nieuwe fronttank toe aan hun gamma. De Amico F kan onder meer in combinatie met de Terria cultivator gebruikt worden om groenbemester te zaaien.

De Amico F fronttank is beschikbaar met een inhoud van 1.700 of 2.400 liter. De tank is opgesplitst in 2 compartimenten met een verhouding van 60:40. De fronttank is naar keuze uit te rusten met 1 of 2verdeelunits. Om de tank te bedienen maakte Pöttinger ze Isobus compatibel. Hierdoor kan ze ook gebruikt worden in combinatie met werktuigen van andere fabrikanten.
De kalibratie van de verdeelunits gebeurt van op de grond door middel van een druk op de knop. De verdeelunits zijn gemakkelijk bereikbaar zodat verdeelwielen vlot kunnen gewisseld worden.  Om zaad en kunstmest over een lange afstanden te kunnen transporteren, beschikt de Amico F over een trechter onder druk. Hierdoor kunnen constant grote hoeveelheden zaad en meststoffen worden gemengd en getransporteerd.

Door de dubbele compartimenten in de fronttank en de 2 verdeelunits kan de Amico F gebruikt worden om  verschillende soorten groenbemester samen te zaaien maar ook om bijvoorbeeld verschillende soorten gras en klaver tegelijkertijd in te zaaien.

 

%d bloggers liken dit: