McHale komt met nieuwe generatie Fusion persen

Tijdens het Ierse Nationaal Ploegkampioenschap presenteerde McHale de Fusion 4 perswikkelcombinatie. Het nieuwe generatie Fusion omvat 3 modellen, de McHale Fusion 4, the McHale Fusion 4 Pro en de McHale Fusion 4 Plus met filmbinding.

Bij het ontwerp van de Fusion 4 stonden comfort voor de machinist en gebruiksgemak voorop. Alle machines in de Fusion 4-serie beschikken over een aantal nieuwe functies, waarbij de Fusion 4 Pro en Fusion 4 Plus in het hogere segment ISOBUS-compatibel zijn. De nieuwe Fusion 4-serie is uitgerust met een nieuwe Profi-Flo pick-up met een verbeterde doorvoer. Deze is voorzien van een verzwaarde aandrijflijn dat een langere levensduur van de aandrijfketting zou moeten garanderen.  Voor het oprapen van het te persen gewas kan gekozen worden tussen een pick-up met 5 tandrijen en een curvebaan of de optionele pick-up met 6 tandrijen zonder curvebaan, die iets breder is. McHale introduceert ook de Adaptive Intake, een invoer die speciaal is ontworpen om automatisch aan te passen aan veranderingen in de gewasstroom.

Voor de aandrijving van de machine kan gekozen worden tussen een (standaard) 540 tpm of (optionele) 1.000 tpm transmissie.  De 1000 tpm transmissie resulteert in een verhoging van het aftakastoerental bij een aanzienlijk lager koppel. Dit vermindert de scherpe belastingen op de aandrijflijn, waardoor de koppeling 10% meer capaciteit heeft, wat het risico op verstoppingen vermindert en voor meer doorvoer zorgt.

Alle McHale Fusion 4 Pro en Fusion 4 Plus machines zijn standaard ISOBUS compatibel. McHale ISOBUS-machines kunnen worden aangesloten op elke ISOBUS-trekkeraansluiting en worden bediend via de eigen terminal van de trekker in de cabine. Voor een tractor die niet ISOBUS-compatibel is, kan de McHale ISO-PLAY 7 of ISO-PLAY 12 console in optie bijbesteld worden.

 

%d bloggers liken dit: