Krone breidt gamma hakselaars verder uit

Krone voegt 2 nieuwe modellen toe aan hun gamma veldhakselaars. Met de Big X 980 en Big X 1080 wordt het gat tussen Big X 880 en 1180 opgevuld. De nieuwe machines krijgen net als de Big X 1180 een Liebherr V12 motor onder de kap.

Wereldwijd stijgt de vraag naar hakselaars met een groot vermogen. Krone heeft met de Big X 1180 de krachtigste hakselaar ter wereld in hun gamma, maar ontbrak machines in het segment tussen 900 en 1100 pk. De nieuwe Big X 980/1080 vult dit gat op. De Liebherr V12 motoren hebben een onderhoudsinterval van 1000u voor olie, filters en kleppen. De nieuwe hakselaars krijgen in optie de gewijzigde PowerSplit functie. Hiermee kan ook in zuinigere EcoModus gewerkt worden wanneer het volle vermogen niet nodig is.  Is er extra vermogen nodig, dan kan de bestuurder rekenen op het XtraPower systeem, waarbij eenvoudig online meer vermogen kan aangekocht worden voor een beperkte periode.

De nieuwe hakselaars krijgen dezelfde mogelijkheden mee als de andere modellen in de lijn Big X 680-1180. Zo zijn ze uitgerust met 6 invoerrollen, een grote hakseltrommel van 80cm breed met een diameter van 66 cm, de OptiMaxx 305 korrelkneuzer en de VariStream gewasstroom. Om goed zicht te krijgen op opbrengst kunnen de nieuwe hakselaars ook uitgerust worden met de onlangs geïntroduceerde NIR Control dual sensor. Om de machines op te volgen tijdens werkzaamheden zijn ze standaard uitgerust met SmartConnect telemetrie.

YouTube player
%d bloggers liken dit: