Boerinnenkalender september: Vicky

1 september, terug naar school! Of verder oogsten, stoppels bewerken, groenbemester zaaien of andere activiteiten op het veld en in de stal! Voor september siert Vicky de cover van de Boerinnenkalender!

Ik ben Vicky De Fruytier en ben 20 jaar oud. Ik woon in Wortegem-Petegem op het melkveebedrijf van mijn ouders. Op de middelbare school studeerde ik Sociaal technische wetenschappen. Maar toen ik daarna moest kiezen welke studie ik wou verder doen bleek al rap dat mijn hart in de landbouwsector ligt, dus koos ik ook een studie die daar bij aansloot. Ik studeer momenteel aan de Vives hogeschool in Roeselare voor graduaat landbouw. Wanneer ik mijn studies afgerond heb hoop ik dan ook tewerkgesteld te kunnen worden in de landbouw en op termijn zelf een melkveebedrijf te mogen uitbaten. In de vakanties en weekends help ik mijn ouders op de boerderij en daarnaast ben ik op vrijdag- en zaterdagavond vaak te vinden op de dansvloer.

Waarom sta jij op de boerinnenkalender?
Dit is mijn 2de jaar dat ik op de kalender mocht staan! Toen Astrid en Febe mij vroegen voor de eerste editie heb ik niet getwijfeld om mee te doen. Ik vond het een heel leuk idee om samen met andere leuke straffe boerinnekes de landbouwsector in een mooi daglicht te stellen. Daarnaast hou je er ook gewoon een heel toffe gezellige bende aan over waar je altijd plezier mee zal beleven wanneer men elkaar tegenkomt in het uitgaansleven.

Wat is je favoriete trekker?
Ik heb niet persé een favoriete trekker. Thuis rijden we met Massey Ferguson en rijd ik het liefst met onze 7614 Dyna-4. Daarnaast hebben we ook een 6465 Dyna-6 en een 3085.

 Wat is je favoriete werk op de boerderij?
Een favoriet werk heb ik niet maar wat ik toch heel leuk vind is het maaien van gras daarnaast melk ik ook graag de koeien. Het is natuurlijk de afwisseling van het werk op de boerderij dat het leuk maakt.

Wat zou je willen zeggen tegen de andere vrouwen in de landbouwsector?
Ik zou willen zeggen dat het 1 voor 1 straffe boerinnen zijn en trots mogen zijn op wat wij als boerinnen kunnen betekenen in de landbouw, Ook al maakt de overheid het er ons niet gemakkelijker op.

%d bloggers liken dit: