Fendt presenteert nieuwe generatie van de 700-serie

Fendt toonde op hun jaarlijkse persconferentie een aantal nieuwigheden, de nieuwe 700 Vario reeks was de grootste blikvanger. Op onze Facebookpagina konden jullie al de eerste beelden zien en beperkte technische gegevens lezen, we geven hier wat meer info.

Met 5 modellen tussen 203 tot 283 pk overlapt de Fendt 700 Vario Gen7 de huidige 700- en 800-serie.  De nieuwe 728 Vario DP heeft dankzij het Fendt DynamicPerformance extra-vermogensconcept tot 20 pk extra vermogen. Dit vermogen komt ter beschikking wanneer het DynamicPerformance managementsysteem de nood aan extra vermogen vast stelt. Voor de nieuwe 700-serie ontwikkelde Agco Power een nieuwe zescilinder motor van 7,5 liter. Voor de wielaandrijving rekent Fendt op de VarioDrive aandrijflijn en de daaraan gekoppelde Vario transmissie. VarioDrive, dat al gekend is van de 900- en 1000-serie, regelt op een intelligente manier de vierwielaandrijving. Zo moet de chauffeur niet langer zelf schakelen tussen twee- en vierwielaandrijving bij het wisselen tussen veld- en wegwerkzaamheden. Met VarioDrive wordt de voor- en achteras naar behoefte aangedreven en wordt het vermogen dynamisch verdeeld. In het veld is de volledige trekkracht beschikbaar en worden spanningen vermeden bij het rijden op wegen of in bochten. Het zogenaamde pull-in-turn effect trekt de machine in bochten de bocht inwat resulteert in een bijzonder kleine draaicirkel met volledige trekkracht en minder bodemverdichting.

De Fendt 700 Vario Gen7 heeft een basisgewicht van 8,8 ton voor de 720, 722 e, 724. De 726 en 728 wegen 9,2 ton. Alle trekkers hebben een wielbasis van 2,9 meter. Dit maakt van de nieuwe generatie trekkers compacte krachtpatsers.  Om het vermogen over te brengen naar de grond zijn verschillende bandencombinaties mogelijk, met 650/85R38 (2,05m diameter) als standaard voor de 726 en 728, de 720, 722 en 724 krijgen een maatje kleiner (650/65R42 – 1,95m diameter) als schoeisel. Voor landen waar rijencultuur banden gebruikt worden kan de 700 Gen7 ook op 60 inch enkele en dubbele rowcrop montage geplaatst worden.

In de nieuwe generatie van de Fendt 700 Vario worden trekker en werktuigen eenvoudig bediend via de multifunctionele joystick en de optionele 3L-joystick via FendtONE onboard. De Fendt 700 Vario is standaard uitgerust met een digitaal 10″-dashboard en een 12″-terminal op de armleuning. Een extra 12″-terminal in het cabinedak is als optie leverbaar. Slimme functies, zoals de Fendt Guide-geleiding, de automatische Fendt Section Control (SC) of het gebruik van de Fendt Variable Rate Control (VRC), worden naar wens weergegeven op de individueel toewijsbare tegels op de terminals. Daarnaast zijn ook er andere smart farming mogelijkheden zoals Fendt Contour Assist, Section Control, TI Headland management, Ti Turn Assistant en Fendt Connect telemetrie. In de cabine is er keuze uit 6 verschillende stoelen, gaande van een standaard Comfort stoel tot eentje in lederen uitvoering met massagefunctie. Op enkele details na, zoals extra werklichtjes in de spiegels en een nieuwe koel/warmhoud box neemt de nieuwe generatie de cabine over van de Gen6.

De 700-serie is een geliefde trekker voor frontlader-gebruik. Voor de Gen7 ontwikkelde Fendt een nieuwe frontlader die zwaardere lasten hoger kan tillen. De maximale hefhoogte bedraagt 4,85 m. De frontlader wordt bediend via de 3L joystick met geïntegreerde voor- en achteruit schakeling. Het hydraulisch systeem heeft een pompcapaciteit van 220 l/min, met maximaal 5 koppelingen achteraan, 3 in het midden van de trekker en 2 vooraan. Voor het aankoppelen van hydraulische leidingen is er keuze uit de gekende hydraulische koppelingen, maar Fendt schuift de flatface koppelingen naar voor.

De 700 Vario Gen7 is beschikbaar vanaf begin 2023, de 800-serie blijft beschikbaar tot eind 2023. Hoe het onstane gat onderaan de 700-serie wordt opgevuld, dat zal Fendt vertellen op de persconferentie van 2023!

%d bloggers liken dit: