Autonoom kunstmest strooien met Raven en Case IH

Raven Industries, een dochteronderneming van CNHi, en Case IH sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden een autonome zelfrijdende kunstmeststrooier. De machine werd voorgesteld op de Farm Progress Show in Boone (Iowa, VS)

Raven Industries is een specialist op het gebied van autonome oplossingen voor de landbouwsector. Het bedrijf werd eind vorig jaar overgenomen door CNHi. Het eerste resultaat van deze samenwerking is de zelfrijdende en autonome Case IH Trident 5550 kunstmeststrooier. Deze zelfrijder is een 390 pk sterke machine, die zowel geschikt is voor het strooier van kunstmest als voor vloeibare toepassingen. Voor het strooien van kunstmest wordt de Trident 5550 uitgerust met een 9,3m³ grote bunker en strooisysteem ontwikkeld door NewLeader.

Om de strooier veilig autonoom te maken monteerde Raven hun Autonomy  perception system, dat door middel van cameras en een radarsysteem continue de omgeving rondom de machine scant op obstakels en personen. Daarnaast maakt het systeem gebruik van een GPS-systeem, automatische sturing, controle van het rijgedeelte van de machine en rijpadenplanning om zonder chauffeur het strooiwerk te kunnen doen. Vanaf een mobiel toestel zoals een smartphone of tablet kunnen operators een volledige veldoperatie plannen en voltooien op basis van in kaart gebrachte veldgrenzen. Via hetzelfde toestel heeft de operator ook toegang tot de camerabeelden van het Autonomy perception system, de machinegegevens en eventuele foutcodes.

De Case IH Trident 5550 strooier is niet meteen een machine voor op onze Belgische velden, maar de stap die Raven en Case IH hier zetten is opnieuw een stap dichter bij autonome machines die ook bij ons bruikbaar zijn.

%d bloggers liken dit: