Homburg importeur van Stanhay

Homburg breidt hun aanbod machines verder uit en neemt Stanhay groentenzaaimachines op in hun programma.  Met de machines van Stanhay werd eerder dit jaar al getest en gedemonstreerd, met de nodige positieve gevolgen. Met de machines kan zowel op het vlakke veld, op bedden als op ruggen worden gezaaid.

Stanhay bouwt al zestig jaar precisiezaaimachines, waarmee tot meer dan 200 verschillende soorten groentegewassen, waaronder ook zeer fijnzadige gewassen, kunnen gezaaid worden. Van de zaaimachine bestaan twee basisvarianten met schijven, de X10 en X30 uitvoering. Met het X10-element wordt één zaairijtje per element gezaaid, het X30-element kan tot maximaal vier rijen of verspreid zaaien. Elke variant heeft verschillende opties zoals verschillende schaarkoutertypes, aandrukwielen, afstrijkers, kluitenruimers, zaaischijven en toedekstrijkers.

De Stanhay zaaimachines bestaan in een mechanische of elektrische variant. Bij de elektrische aandrijving krijgt ieder zaai-element dan een eigen elektromotor die vervolgens via een snaar de zaaischijven aandrijft. Gevolg is wel dat de minimale afstand tussen de elementen bij het X10-element verschuift van 18 naar 20 cm. De minimale rijafstand bij de X30-element is zowel bij de mechanisch als de elektrische variant 25 cm. Afhankelijk van de werkbreedte bestaat de machine uit een star of opklapbaar frame.

Met een volledig ISObus-compatibel elektrische aandrijving behoort ook sectieafsluiting tot de mogelijkheden. Per zaai-element kan dan een andere zaai-afstand aangehouden worden. Op verzoek wordt de machine af-fabriek uitgerust met een elektrisch aangedreven APV-strooier voor kunstmest of granulaat.

%d bloggers liken dit: