Steketee EC-Ridger houdt ruggen onkruidvrij

Ook in teelten op ruggen, zoals aardappelen, wortelen of witloof groeit de interesse voor mechanische onkruidbestrijding. Lemken introduceert hiervoor de Steketee EC-Ridger in 3 uitvoeringen.

De Steketee EG-Ridger is geschikt voor rijafstanden van 75 cm en werkt in drie stappen: speciale schoffelschijven werken het onkruid van de rug af, veertanden maken de grond tussen de ruggen los en aanaardelementen brengen de rug weer in de gewenste vorm. De EC-Ridger is op dit ogenblik in 3 varianten verkrijgbaar. De EC-Ridger 5 is voorzien van het standaard Basic-Element voor het onkruidvrij maken van boven- en zijkanten van de ruggen. De machine kan zowel in front- als in achteraanbouw gebruikt worden en is ideaal voor lichte grond en kleinere gewassen die frequent geschoffeld moeten worden. De EC-Ridger 7 is uitgerust met het TRS-element voor zware omstandigheden. Optioneel kan de machine worden uitgebreid met bladbeschermers, die voorkomen dat het blad van het gewas wordt beschadigd wanneer de zijkanten van de ruggen worden geschoffeld en aangeaard. Voor toepassing in lichte grond kan hij worden uitgerust met aanaardschijven in plaats van aanaardelementen. Voor zware omstandigheden kan een woeler worden toegevoegd. Variant EC-Ridger 9 kan met verschillende werktuigen worden uitgerust zodat deze optimaal kan aangepast worden aan veranderende omstandigheden. Zo kan er gekozen worden voor schoffelmessen of schoffelschijven, maar ook voor veertanden of schoffelscharen. Dankzij het snelwisselsysteem kan zonder krachtinspanning snel tussen de elementen worden gewisseld. Indien nodig kan het systeem worden uitgebreid met een woeler.

De EC-Ridger machines van Steketee zijn vanaf nu verkrijgbaar.

%d bloggers liken dit: