Claas viert jubileum Xerion met special edition

In 1997 toonde Claas voor het eerst de Xerion aan het grote publiek. Aan de onthulling gingen meer dan 20 jaar ontwikkeling vooraf. Om het 25-jarig jubileum van de zware trekker te vieren brengt Claas een Special Edition uit.

De eerste Xerion, model 2500, was uitgerust met een 250 pk sterke Caterpillar motor en een door Claas ontwikkelde traploze aandrijving. De trekker trok meteen de aandacht, en dat niet alleen door zijn vermogen of 4 even grote wielen, maar vooral door het idee achter de machine. De Xerion was niet zomaar een tractor, maar een echte werktuigdrager. De eerste versie kon als standaard landbouwtrekker gebruikt worden, maar kon ook bieten en aardappelen rooien, maïs hakselen, uitgerust worden met een zaaicombinatie met grote voorraadtank etc.  Na de 2500 volgden de 3300 in 2004, de 3800 in 2007, de 4500 en 5000 in 2009 met een update van deze modellen in 2013 en de nieuwste generatie in 2019.

Om het jubileum te vieren produceert Claas een strikt gelimiteerde speciale editie met een retro-uitstraling voor de belangrijkste markten van de Xerion. Voor deze special edition baseert Claas zich op het kleurenschema van de eerste Xerion 2500 uit 1997. De gelimiteerde editie zal te zien zijn op beurzen en is exclusief verkrijgbaar voor trouwe Xerion-klanten. Bovendien zullen alle Xerions die tussen juli 2022 en juli 2023 worden gebouwd, een jubileumsticker op de cabinedeur dragen.

 

%d bloggers liken dit: