Boerinnenkalender augustus: Kato

Het graan is van het land, en de maïs is aan het afrijpen. Voor augustus vinden we Kato op de cover van de Boerinnenkalender.

Ik ben Kato en ben 25 jaar oud. Ik werk voltijds als bediende in een buurtwinkel. Daarnaast ben ik ben ook bezig met het opstarten voor verkoop van hoeveijs. Ik groeide op als kind op het landbouwbedrijf van mijn ouders waar we melkvee hebben. Ondertussen woon ik met mijn vriend in het mooie Sint-Pieters-Kapelle (Herne). Hier baat hij samen met zijn ouders de boerderij uit. Hier hebben we melkvee vleesvee en akkerbouw.

Waarom sta jij op de boerinnenkalender?
Toen ze het mij vroegen om mee op de kalender te staan heb ik niet lang getwijfeld. Het idee dat het voor het goede doel was en dan nog voor Boeren op een Kruispunt heeft me helemaal overtuigd. De dag van vandaag is het meer dan nodig dat de boeren mentaal kunnen gesteund worden.

Wat is je favoriete trekker?
Sowieso een Case IH. Bij mijn vriend op de boerderij heb ik dit merk leren ontdekken. We hebben een Case IH Maxxum 5150, de oude rots jn de branding maar nog lang niet versleten. Ook heb we een Case IH Puma 165 en Case IH Puma CVX 185.

 Wat is je favoriete werk op de boerderij?
Het verzorgen van het jongvee en het scheren van de vaarzen. Ook op het land werk ik graag, zeker als er geploegd moet worden. Dan ben ik niet van de trekker weg te slaan! En mijn favoriete periode doorheen het jaar is de zomer, wanneer we aan de oogst van het graan beginnen.

Wat zou je willen zeggen tegen de andere vrouwen in de landbouwsector?
Hoofd omhoog, voor ieder probleem is er een oplossing en waar een wil is is een weg.

%d bloggers liken dit: