Breed maaien zonder telescopische armen met Claas Disco 1010

Claas gaat breed met de Disco 1010 maaier. Deze maaier-combinatie kan tot 9,9 meter breed maaien, en dat zonder telescopische armen. Voor transport klappen beide helften van de machine schuin naar achter op zodat de transporthoogte beperkt blijft.

De Disco 1010 is de nieuwste aanvulling van het maaiergamma van Claas. De vlindermaaier heeft een maximale werkbreedte van 9,9 meter en vraagt slechts 150 pk. Zo kan er een lichte(re) trekker gebruikt worden zodat grondverdichting beperkt blijft. De Max Cut maaibalken werken met een lagere snelheid, zodat 850 tpm op de aftakas volstaan. Dit zorgt voor een lager brandstofgebruik en minder slijtage.

Het hoofdframe en de maaierkop zijn door de ingenieurs van Claas onder handen genomen. Zo werd de hoofdtandwielkast iets naar achteren verplaatst en de haakse tandwielkasten tegenover de maaibalken 2° schuiner geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de aandrijfassen in een rechte lijn werken, wat het geluidsniveau en de slijtage vermindert. Voor transport klappen de beide maaiers naar boven. De hydraulische cilinder die zorgt voor de obstakelbeveiliging duwt beide helften schuin naar achter, zodat de transporthoogte beperkt blijft. Met de trekkerlift op de juiste hoogte bedraagt de transporthoogte minder dan 4 meter.

De Claas Disco 1010 kan niet voorzien worden van een kneuzer. Dit maakt de machine lichter en geschikt voor gewassen zoals klaver of luzerne. De Max Cut maaibalk is voorzien van kleurgecodeerde messen voor gemakkelijk vervangen van versleten of gebroken mesjes. Achteraan de machine is een handige box voorzien voor het bijhouden van nieuwe en versleten mesjes.

Bediening van de maaier gebeurt door middel van Isobus. Dit kan met de Cemis 700 terminal van Claas, of met elke andere Isobus terminal. De trekker moet voorzien zijn van loadsensing hydraulica.

%d bloggers liken dit: