Oud maar goud: John Deere 630 oogst opnieuw graan

Geen airco, GPS of radio met de laatste hits op deze dorser. Zelf sturen en genieten van het geronk van de John Deere motor onder de kap, en na de oogst zwart van het stof van de machine komen. Nostalgische tijden afgelopen weekend in Beervelde, waar Jan Van Den Eeckhout en Maarten Verdonckt hun gerestaureerde John Deere 630 een tarweveld in stuurden.

Jan en Maarten kochten de maaidorser op de Machineveiling van OTL De Lozen Boer eind 2021. De machine had 5 jaar stil gestaan, maar was technisch in orde. Met de tarwe rijp kriebelde het bij de vrienden, en al snel vonden ze een veld van Franky De Meester in Beervelde dat mocht geoogst worden. Om de machine af te stellen werden enkele ervaren mannen opgetrommeld die er voor zorgden dat de dorstrommel en schudders optimaal werkten. Na 50 m kon samen worden vast gesteld dat de machine zijn werk uitstekend deed. Op deze maaidorser geen sensoren en automatische regelingen, wel hendels en mechanica! Meer dan 100 bezoekers kwamen kijken naar het nostalgisch tafereel, waarvan sommigen van zeer ver kwamen gereden. Een geslaagde zondag namiddag voor de nieuwe eigenaars van de machine, hun familie en vrienden.

 

Bron & Beeldmateriaal: Raf Janssens – OTL De Lozen Boer

%d bloggers liken dit: