Boerinnenenkalender juli: Delfine

We beginnen de hooimaand met een beetje vertraging! Voor juli kozen de meiden van de Boerinnenkalender voor Delfine op de cover.

Ik ben Delfine, 26 jaar oud en ik kom uit het West-Vlaamse Staden. Ik groeide er op op de boerderij van mijn ouders, een gemengd bedrijf met zowel varkens (zeugen en mestvarkens) als tuinbouw (groenten voor diepvriesindustrie). De varkenshouderij hebben mijn ouders enkele jaren geleden stopgezet. Nu kweken we voornamelijk bloemkool en spruitkool. Als boerendochter ging ik van jongs af aan mee op de tractor, mee naar het veld… De vakanties waren dan ook steeds gevuld met het werk op de boerderij: planten, onkruid wieden, bloemkolen snijden, prei kuisen, spruiten triëren… Er was geen tijd voor verveling! Vandaag heb ik een full time job als apotheekassistente. Ik werk ook als flexijob in een groenten- en fruitwinkel en uiteraard help ik in de drukke periodes nog steeds mee in het ouderlijk bedrijf. Mijn verlof wordt steeds tactisch ingepland zodat ik thuis kan helpen.

Waarom sta jij op de boerinnenkalender?
Toen de vraag me gesteld werd om mee te doen aan de boerinnenkalender had ik toch enige twijfel om mee te doen. Enerzijds vond ik het een super aanbieding om met veel ‘Boeretrots’ op de kalender te staan, anderzijds vroeg ik me af of ik wel ‘boerin’ genoeg ben om eraan mee te doen. Mijn passie en liefde voor de boerenstiel hebben me overtuigd.

Wat is je favoriete trekker?
Thuis hebben we voornamelijk Massey Ferguson waaronder de 6290 mijn favoriet is, maar we hebben ook een Ford 8340SLE van mijn opa. In de tractoren zelf heb ik niet zoveel interesse. De machines daarentegen triggeren me wel… Planters, bloemkoolmachines, prei- en spruitenrooiers… ik kijk steeds graag hoe alles werkt. De werktuigendagen in Oudenaarde vind ik dan ook fantastisch om nieuwe innovatieve machines te ontdekken.

 Wat is je favoriete werk op de boerderij? ( en wat doe je echt niet graag ?)
Mijn favoriete werk op de boerderij is planten of bloemkolen snijden, het liefst op een zonnige maar niet te hete zomerdag! Dat is voor mij het pure vakantiegevoel! Bloemkolen afdekken is dan weer het werk waar ik meest tegenop zie.

Wat zou je willen zeggen tegen de andere vrouwen in de landbouwsector?
Alle boerinnen, boerendochters en meewerkende echtgenoten mogen trots zijn op het vele werk dat ze verrichten!
De moderne boerin is op vandaag een echte onderneemster die ondanks de moeilijke tijden steeds het beste uit het bedrijf haalt!

%d bloggers liken dit: