1 Miljoen trekkers voor Massey Ferguson

Half juni rolde bij Massey Ferguson de 1 miljoenste trekker uit de fabriek. Deze belangrijke mijlpaal valt samen met de 175e verjaardag van het bedrijf. Massey Ferguson produceert sinds 20 november 1960 tractoren in Beauvais, Frankrijk.

De 1 miljoenste Massey Ferguson is een MF 8S.305 Dyna-VT, die gekocht werd door een akkerbouwer en loonwerker uit La Chapelle (Bretagne). De sleutels werden aan de boer overhandigd door Thierry Lhotte, vice president en managing director, Massey Ferguson EAME, en president van AGCO in Frankrijk. “Namens al onze medewerkers en dealers wil ik onze klanten bedanken voor hun standvastige vertrouwen,” zei Lhotte. De nieuwe 8S is een aanvulling op de groeiende Massey Ferguson-vloot van Aubrée, die al vier tractoren, drie maaidorsers en twee grote balenpersen telt.

Voor Massey Ferguson begon het in Beauvais met de MF 825 in 1960. Sindsdien is de site continue gegroeid, en werden er iconische reeksen gebouwd. Zo werden onder andere de MF 3000 serie en de MF 8600 in de Franse fabriek gebouwd, en nu loopt de MF8S serie er van de band.  Maar ook andere populaire modellen zoals de MF 4700 M, MF 5700 M, MF 5S, MF 6S, MF 7S en de MF 8700 S Series worden in Beauvais gemaakt. Dagelijks verlaten tot wel 100 tractoren de fabriek, die verscheept worden naar dealers in meer dan 70 landen.

 

%d bloggers liken dit: