Pöttinger toont nieuwe tripelmaaier

Met de Novacat V10000 introduceert Pöttinger de opvolger van de Novacat A10. De tripelmaaier heeft, in combinatie met een frontmaaier, een maximale werkbreedte van 10,02 meter. 

De Pöttinger Novacat V10000 krijgt tegenover zijn voorganger een uitgebreide update van zowel de hydraulica als de electronica. De in de maaibomen geïntegreerde hydraulische cilinders verschuiven de maaiers tot 370 mm aan elke kant. Daardoor zorgen ze voor een optimale overlapping en een perfecte maaikwaliteit op hellingen, in bochten maar ook op vlakke graslanden.  De bodemdruk wordt automatisch aangepast aan de werkbreedte. Een optimale hydraulische gewichtsontlasting garandeert bodembehoud en de beste voerkwaliteit. Bovendien wordt de slijtage aanzienlijk verminderd en worden de brandstofkosten verlaagd. Dit automatische aanpassingssysteem is als optie verkrijgbaar op de Novacat V 10000. Optioneel kan de maaiercombinatie voorzien worden van de Collector dwarstransportbanden of de CrossFlow vijzel voor het centraliseren van het gemaaide gewas.

De Novacat V10000 wordt via ISOBUS bediend. Hiervoor is de machine uitgerust met het nieuwste ISOBUS-compatibele Select controle systeem. De Select computer bevindt zich direct op de maaier. Op de jobcomputer kan een ISOBUS-kabel of de nieuwe SELECT CONTROL terminal worden aangesloten. De bedieningsterminal heeft een geïntegreerde onderhoudsindicator. Deze geeft de volgende onderhoudstaken (smeerpunten en olieverversing) weer die aan de machine moeten worden uitgevoerd, afhankelijk van de gewerkte uren. Een andere besturingsmogelijkheid is het optionele ISOBUS-compatibele systeem. De Novacat V 10000 kan worden bestuurd met behulp van een ISOBUS-trekkerterminal of de nieuwe POWER CONTROL van de derde generatie, EXPERT 75, of de CCI 1200-bedieningsterminal. De hydraulische olietoevoer vindt plaats via load sensing. Met deze besturingsoptie worden alle functies, zoals het afzonderlijk heffen van de maaiunits, de werkbreedteverstelling, het inklappen van de zijafscherming en de transportvergrendeling, rechtstreeks geregeld, waarbij sommige functies in automatische functiesequenties zijn geïntegreerd.
Nieuw is hier de activering van Section Control, via de standaard jobcomputer. In combinatie met AEF TC-SC (Task Controller Section Control) gecertificeerde ISOBUS-terminals en Pöttinger Connect worden de afzonderlijke maaiunits op de kopakker automatisch geheven en neergelaten, afhankelijk van de GPS-positie.
Een andere innovatie is het optionele automatische helling systeem. Op hellingen worden de maaiunits automatisch verschoven, zodat er geen strepen blijven staan, zelfs als de maaicombinatie zijwaarts afwijkt.

Naast deze kenmerken beschikt de nieuwe maaicombinatie standaard over de beproefde hydraulische Nonstop Lift beveiliging ter bescherming van de maaibalk en de beproefde Nova-Cat maaibalk met zijn snelwisselsysteem voor de messen.

%d bloggers liken dit: