Bij demonstraties de voorbije jaren werd de AgXeed Agbot dikwijls gezien met een Amazone werktuig. Nu zetten beide firma’s een stap vooruit en intensiveren ze hun samenwerking nog verder. Amazone neemt een financieel belang in de startup.

Met deze intensivering van de succesvolle samenwerking wordt Amazone een strategische partner van de startup AgXeed. Met dit partnerschap wil Amazone verder inzetten op de ontwikkeling van specifieke werktuigen met het oog op een autonoom gebruik op het veld. Een belangrijke basis van de samenwerking is het streven naar open interfaces om te zorgen voor compatibiliteit en connectiviteit van werktuig en trekkend voertuig en om het maximale voordeel voor beide partijen te bereiken.

De AgBot met rupsonderstel is de afgelopen jaren al zeer succesvol ingezet in combinatie met meerdere AMAZONE grondbewerkings- en zaaimachines. Maar naast grondbewerking en zaaien kan de lichtere nieuwe vierwiel AgBot bijvoorbeeld ook perfect worden ingezet met Schmotzer schoffeltechniek voor mechanische onkruidbestrijding. Bovendien kunnen de universele fronttanksystemen FTender voor zaad en meststoffen en FT-P voor gewasbeschermingsmiddelen en vloeibare meststoffen met verschillende AMAZONE-machines worden gecombineerd. Verschillende sensorsystemen controleren en analyseren het werkproces. Optimale proces- en werkkwaliteit zijn prioritair bij het inzetten van het autonome voertuigen. De uitdagingen wat betreft de veiligheid worden vanuit de verschillende ervaringen van AgXeed, Claas en Amazone beheerd.

Na Claas is Amazone de 2de grote fabrikant die een financieel belang in de startup neemt.

%d bloggers liken dit: