Case IH voegt nieuw topmodel toe aan rondebalenpersen

Nadat Case IH de RB 344 rondebalenpers een update gaf, voegt de fabrikant nu ook een nieuw topmodel toe aan de reeks. De RB456/466 HD Pro zijn persen met een variabele perskamer, en specifiek ontworpen voor intens gebruik door grote veehouderijen of loonwerkers.

“We weten dat voor landbouwers en loonwerkers die hun balenpersen veel gebruiken, en normaal gesproken 10.000 balen of meer per jaar produceren, duurzaamheid en betrouwbaarheid heel belangrijk zijn. Daarom hebben we met hun behoeften in gedachten, elk aspect van de balenpers onder de loep genomen, niet alleen om snel met alle gewassen de beste balen te produceren, maar ook om ervoor te zorgen dat ze dat elke keer weer kunnen doen”, aldus Michal Jankowski, Case IH Product Marketing Manager.

De RB HD Pro kan 30 ton/uur verwerken en is ontworpen om overal mee om te kunnen gaan, van stro en hooi tot kuilvoer en silage op verschillende snijlengtes, dankzij de nieuwe dubbele antislip-aandrijfrollen en een groot aanbod messensets die vanuit de cabine geselecteerd kunnen worden. Een rotor met een extra grote diameter helpt verstoppingen te voorkomen, terwijl eventuele verstoppingen die toch ontstaan, snel kunnen worden verwijderd via een nieuwe actieve neerklapbare bodem.

De nieuwe balenpersen bieden twee opties voor de baalgrootte: de RB456 HD Pro maakt balen van 120 cm breed met een diameter van 90 cm tot 165 cm, terwijl de balen van de RB466 HD Pro ook 120 cm breed zijn, maar een diameter van 90 cm tot 190 cm hebben. Elke grootte gaat gepaard met drie rotoropties: een toevoerrotor, een snijder met 13 messen of een snijder met 25 messen, voor een totaal van zes modellen.

%d bloggers liken dit: