Vredo introduceert nieuwe Vredo Trac VT5536

Vredo voegt een nieuwe vierwieler toe aan hun gamma. De 550pk sterke Vredo Trac VT5536 vult de positie tussen de andere vierwieler en de zeswieler van het merk. Met het extra vermogen moet de nieuwe Trac ook in bergachtige gebieden optimaal mest kunnen uitrijden.

De nieuwe VT5536 heeft een Scania DC13 motor onder de motorkap, goed voor 550 pk en een maximum koppel van 2.465Nm. Om de Trac in beweging te zetten ontwikkelde Vredo een nieuwe VVT550 transmissie met een volledig traploos bereik tussen 0 en 40km/u. Door het “laag toerental concept” wordt de 40km/u bereikt bij een motortoerental van slecht 1080tpm.
De VT5536 is standaard voorzien van een pomp filter unit met een 12m3 verdringerpomp. Optioneel kan ook gekozen worden voor de Vredo High Performance Laadtechniek (VHP) die de laadcapaciteit vergroot tot 16.000l/min. De 22m3 grote tank is zo binnen anderhalve minuut gevuld. De hertekende zuigarm kan zowel links als rechts mest aanzuigen.

De VT5536 kan op 2 of 4 wielen sturen en in hondegang rijden. Standaard staat de zelfrijder op Mitas 900/60R42 banden, optioneel kan ook gekozen worden voor 1000/65R32. Eveneens optioneel is een bandendrukwisselsysteem voor een minimale bodemverdichting. De machine heeft een eigen gewicht van 19,7 ton. De hefinrichting is eveneens hertekend en ingekort waardoor de verschillende mogelijke injecteurs kort opgebouwd kunnen worden voor een optimale gewichtsoverdracht.
De pomp-filterunit en mesttank zijn eenvoudig afneembaar, zodat de VT5536 ook voor andere zaken kan ingezet worden, zoals het verspreiden van vaste mest met een stalmestopbouw of het opduwen van mais op een silo.

De eerste serie VT5536’s worden in het voorjaar van 2023 uitgeleverd.

%d bloggers liken dit: