Krone en Lemken slaan de handen in elkaar en brengen een autonoom trekker project naar buiten. De volledig elektrisch aangedreven unit maakt gebruik van Isobus en TIM voor optimale resultaten in het veld. Het project wordt “Combined Powers” gedoopt

Autonome projecten in het veld schakelen een versnelling hoger nu ook Krone en Lemken naar buiten komen met een eigen autonome trekker. “Combined Powers” is een 230 pk sterke unit die volledig elektrisch aangedreven wordt. Een dieselmotor genereert de nodige elektriciteit voor de wielaandrijving en de aftakas. Aankoppelen van machines gebeurt via een standaard driepuntshefinrichting. Voor optimale resultaten in het veld wordt de unit aangestuurd door de machines die gekoppeld zijn. Krone en Lemken maken hiervoor gebruik van hun uitgebreide ervaring met data-uitwisseling via TIM en Isobus.

De “Combined Powers”-unit beschikt over meervoudige en uitgebreide sensorsystemen die de directe omgeving en het aangekoppelde werktuig bewaken voor een veilige werking. De bestuurder bedient en bewaakt de combinatie vanaf een mobiel apparaat, waarbij taken en taakrapporten worden doorgegeven via een communicatiemodule en de Agrirouter. Met het “Combined Powers”-concept willen Lemken en Krone een antwoord bieden op het alsmaar stijgende gebrek aan goede chauffeurs en werknemers in de sector. Het komende jaar wordt de unit nog verder uitgebreid getest.

Meer informatie: Combined Powers

%d bloggers liken dit: