Video: Uien planten met John Deere Trike & Warrens Delta Planter

Voor Loonbedrijf Van Hal uit het Nederlandse Eede begint het voorjaar met het planten van uien. Hiervoor wordt de John Deere Trike uit de schuur gehaald, samen met de Warrens Delta Planter. Hectares kon er onderstaande video van maken.

YouTube player

De John Deere 6910 werd omgebouwd tot een trike om de grond over de gehele werkbreedte aan te drukken. Omdat de wielen een grotere stuuruitslag kunnen maken dan de standaard wielen kan er ook korter gedraaid worden op de kopakkers. Dit zorgt er voor dat zonder veel manoeuvreren de plantrijen aan elkaar kunnen aansluiten.

Voor het planten van de uien gebruikt Van Hal een Warrens Delta Planter Drill Sixteen.  Deze plant 16 ruien uien op een werkbreedte van 4,5 meter.

%d bloggers liken dit: