John Deere toont elektrische robottrekker

Ook John Deere onderzoekt de mogelijkheden op gebied van autonome robottrekkers. Deze week publiceerde de fabrikant een video op hun YouTube kanaal waarin ze de Sesam 2 toonden, een autonome, elektrisch aangedreven trekker met  een losse cabine. De trekker past in het Duitse Gridcon-project van de Duitse overheid.

De John Deere Sesam 2 is voorzien van een groot accupakket van 1.000 kWh, wat volgens de fabrikant volstaat voor een hele dag veldwerk. De opgeslagen elektriciteit wordt niet alleen gebruikt voor de aandrijving van de robottrekker, maar kan ook gebruikt worden door aangekoppelde werktuigen. De Sesam 2 kan autonoom werken, maar met de losse cabine, die in de fronthef kan gemonteerd worden, kan ook een bestuurder met de trekker aan de slag. Van uit de cabine, die bijvoorbeeld op de kopakker kan afgezet worden, kan de bestuurder op afstand de trekker besturen, of een hele zwerm Sesam 2 trekkers controleren.

Eerder toonde John Deere al een elektrisch aangedreven trekker binnen hetzelfde project, die gevoed werd door middel van een lange kabel. Het Sesam 1 project, een John Deere 6R waarin de motor en dergelijke vervangen werd door een accupakket kreeg dan weer een eervolle vermelding op SIMA 2016.

YouTube player
%d bloggers liken dit: