Krampe komt met afschuifwagen

Krampe, de gekende Duitse fabrikant van kip- en uitdraaiwagens, komt nu ook met een afschuifwagen. De RamBody AS750 zal een inhoud hebben van 41m³. De eerste afschuifwagens worden dit jaar in beperkte aantallen uitgeleverd, in 2023 volgen andere modellen.

Krampe ontwikkelde de afschuifwagen op vraag van klanten en importeurs. In de ontwikkeling van de RamBody AS750 kroop 2 jaar ontwikkelingswerk en 1.000 uren testen met verschillende prototypes. De afschuifwagen is uitgerust met een tandemas, die naar keuze geveerd kan worden met mechanische paraboolveren, hydraulische vering of de door Krampe geadviseerde pneumatische vering. Als assen koos de fabrikant voor gestuurde BPW assen let overliggende remcilinders voor een hoge bodemvrijheid.

Het hart van de RamBody AS750 is de voorwand met schuifblad dat door middel van 5 hydraulische cilinders wordt geduwd tijdens het lossen. De voorwand bestaat uit een rooster met plexiglas voor een goed zicht op de lading. De bovenste 40cm van de voorwand kan open geklapt worden. Alle hoeken van de nieuwe afschuifwagen werden schuin afgewerkt om aankleven van materiaal te voorkomen. Verstelbare afdichtingen sluiten het schuifblad aan alle randen graandicht af. De RamBody AS750 is COC gekeurd.

Een 0-serie van de nieuwe RamBody AS750 afschuiftrailer wordt in april aan geselecteerde Duitse en internationale distributeurs geleverd. Krampe voorziet nog andere modellen van de RamBody afschuifwagen voor 2023.

YouTube player
%d bloggers liken dit: