Claas breidt Torion gamma uit

Claas voegt een instapmodel wiellader toe aan hun Torion gamma. Met de toevoeging van de Torion 530 zijn er nu 3 modellen in de compacte lijn wielladers.

De Claas Torion 530 beschikt over een 46 pk sterke Yanmar viercilinder motor met een inhoud van 2,2 liter. De motoren van de drie kleine Torions voldoen aan de Fase V emissienorm met behulp van een dieselpartikelfilter (DPF) en een dieseloxidatiekatalysator (DOC) zonder SCR. Het hydraulisch systeem levert 61 l/min bij 230 bar. De Torion 530 kan geknikt maximaal 3 ton heffen. De parallel geleide Z-kinematica van de conische vormgegeven hefarm heeft een maximale hefhoogte van 3,18m aan het draaipunt en een maximale reikwijdte van 1,46 m. De hefarm en het aanbouwdeel worden gemakkelijk bediend door middel van een joystick. De twee extra bedieningscircuits worden bediend met een extra hendel of met een druk op een knop.

De andere modellen in de kleine Torion reeks krijgen een update. Zo wordt de Torion 639 3 pk sterker en is er voor zowel de Torion 535 als de 639 keuze uit de standaard hefarm of de optionele High-Lift Z-kinematica arm. In de standaardversie kunnen overreikhoogtes van 2,82 m (TORION 535) of 2,98 m (TORION 639) worden bereikt, terwijl de High-Lift versie 2,97 m tot 3,18 m kan bereiken. Afhankelijk van de uitvoering ligt het draaipunt van de bak tussen 3,19 m en 3,54 m.

Rijden met de Torion wielladers gebeurt hydrostatisch, met 2 snelheidsgroepen. De Torion 530 rijdt maximaal 20 km/u, de 535 en 639 rijden maximaal 30 km/u.

 

%d bloggers liken dit: