Kleinere verreiker van Fendt

 Fendt voegt een 2de, kleiner model verreiker toe aan hun Cargo gamma. De T740 kan tot 7,7 meter heffen en heeft een maximaal hefvermogen van 4 ton.

Fendt toonde hun eerste Cargo model, de T955, op Agritechnica 2019. De Fendt verreiker is ontstaan uit een samenwerking met Sennebogen. Ongekend in de landbouw, maar geliefd in de industrie, is de liftcabine van de machine de grote blikvanger. De nieuwe T740 zal eveneens beschikken over deze cabine, die tot 4,1 meter omhoog kan.
De nieuwe Cargo T740 kan maximaal 4 ton heffen en heeft een maximale hefhoogte van 7,7 meter. Met deze cijfers sluit het nieuwe model beter aan bij de typische landbouwverreikers.
Onder de motorkap zit een 3,8 liter grote viercilinder motor van 136 pk. De maximale rijsnelheid bedraagt 40km/u, de CompactDrive transmissie is traploos. Het hydraulisch circuit wordt gevoed door middel van een variabele pomp met een maximale pompopbrengst van 170 l/m. Tegenover de T955 is de Cargo T740 een beetje kleiner, de wielbasis is 15cm korter. De machine weegt leeg 9,4 ton.

%d bloggers liken dit: