Pöttinger optimaliseert Europrofi Combiline opraapwagens

Pöttinger voert enkele aanpassingen door op hun Europrofi Combiline lijn. De wagens, die geliefd zijn bij veehouders die zelf hun gras inhalen, krijgen onder meer een aangepast frontpaneel.

Een geoptimaliseerde geometrie van het frontpaneel zorgt er voor dat de wagens voortaan nog beter gevuld worden, onafhankelijk van het gewas dat geladen wordt. De klep van het frontpaneel, die door veren ondersteund wordt, stuurt het automatische laadsysteem aan. De sensor op de klep schakelt de laadvloer in en uit, de 2 meter brede drukklep op het frontpaneel zorgt voor een optimale vulling van de wagen. Op de standaardversies kunnen twee basisposities handmatig worden ingesteld. Als optie is ook een traploze hydraulische verstelling van de hellingshoek verkrijgbaar. Hierdoor kan de klep ook volledig worden ingetrokken, zodat het bovenste gedeelte van de laadruimte kan worden geopend wanneer de opraapwagen ingezet wordt bij het hakselen.

Voor maximaal behoud van het ruwvoer is een optionele sensor leverbaar om het koppel op de rotor te controleren. Dit is vooral van belang bij nat, zwaar gewas, waardoor het materiaalpakket moeilijker de klep op het frontpaneel kan bereiken. In deze situatie worden het automatische laadsysteem en de bodemschraper aangestuurd op basis van het koppel van de laadrotor. Deze configuratie maakt het mogelijk de wagen te vullen met behoud van de best mogelijke ruwvoerstructuur, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden.

%d bloggers liken dit: