Fendt schrapt getrokken veldspuiten

Halverwege dit jaar stopt Fendt met de productie van de getrokken Rogator 300 veldspuiten. De fabrikant wil zich enkel nog concentreren op zelfrijdende machines.

Agco/Fendt heeft op dit ogenblik 3 veldspuiten in het gamma: de getrokken Rogator 300, de zelfrijdende Rogator 600 en voor een aantal regio’s ook de Rogator 900. Steeds strengere normen en wetgeving op gebied van gewasbescherming en veranderende eisen van gebruikers maakten dat Agco/Fendt de beslissing nam om de productie van de getrokken spuiten later dit jaar stop te zetten.

“Om onze klanten in de toekomst altijd de perfecte oplossing voor hun eisen te kunnen bieden, hebben we besloten om de productie van de Fendt Rogator 300 in het tweede kwartaal van 2022 stop te zetten”, zegt Christoph Gröblinghoff, voorzitter van de Raad van Bestuur van AGCO/Fendt. “In de toekomst zullen we ons richten op de zelfrijdende machines om deze verder te ontwikkelen – voor een efficiënte en tegelijkertijd duurzamere gewasbescherming.”

Machines die nog in bestelling zijn zullen uitgeleverd worden, en service en reserveonderdelen zal voor alle klanten gegarandeerd blijven via de Fendt verkooppartners.

%d bloggers liken dit: