Lemken geeft VarioPack een update

Lemken voorziet voor 2022 een grote update van de VarioPack frontpakkers, in de vorm van een vernieuwde sturing. De hydraulisch instelbare stuurgevoeligheid zorgt er voor dat de pakker exacter gaat lopen op hellende terreinen of bij gebruik van GPS stuursystemen.

Pakkers worden al eens omschreven als slimme frontgewichten. Tijdens transport zorgen ze voor tegengewicht bij zware zaaicombinaties, tijdens het werken drukken ze de grond aan zodat deze gelijk ligt voor de zaaicombinatie en voorkomt het (diep) insporen van de tractor. De VarioPack is een vaak gekozen model frontpakker van Lemken, dat nu een in een verbeterde uitvoering met nieuwe stuureigenschappen wordt voorgesteld. De pakker is voor gebruik bij glooiend terrein of met gps-gestuurde trekkers nu verkrijgbaar met een hydraulisch instelbare stuurgevoeligheid zodat de pakker exacter gaat lopen. De spoorstabiliteit van de pakker ontlast de bestuurder die bij zware omstandigheden nu niet meer hoeft tegen te sturen.

Het sturen van de VarioPack gaat mechanisch of kan naar wens ook verlopen via een voorgespannen hydraulische cilinder met stikstofbol. De druk kan hierdoor zo worden ingesteld dat de pakker, afgestemd op de actuele werkomstandigheden, betrouwbaar naar de middenpositie kan worden teruggevoerd. Zo kunnen exact aansluitende ritten worden gewaarborgd. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij hellende percelen of ter voorkoming van onregelmatige bewegingen als gevolg van de vertraagde reactie op de stuurbewegingen van de trekker bij gps-besturing.

De eerste nieuwe modellen VarioPack zijn verkrijgbaar vanaf midden 2022. De starre uitvoering met werkbreedten van 2,50 tot 4 meter hebben een ringdiameter van 90 centimeter, de opklapbare versie heeft een ringdiameter van 70 of 90 centimeter en bestaat in werkbreedten van vier tot zes meter.

%d bloggers liken dit: